Ліцеїсти відвідали м. Львів і отримали понад 1 тис. книжок для своєї бібліотеки

Наприкінці лютого 20 вихованців Військово-морського ліцею  з дводенною поїздкою відвідали місто Львів. Майбутніх флотських офіцерів радо зустрічали у навчальних закладах, храмах, громадських організаціях та на обласному телебаченні.

Наймолодші представники вітчизняного флоту у Національній Академії Сухопутних військ України ім. П. Сагайдачного разом зі своїми друзями – вихованцями Львівського військового ліцею імені Героїв Крут – покладанням квітів вшанували пам’ять випускників вишу, які загинули під час виконання завдань у зоні проведення АТО.

Ліцеїсти також ознайомилися з навчально-матеріальною базою академії, перевірили свої навички на тренажерних комплексах, а в тиру виконали стрільби із стрілецької зброї.

Під час відвідування собору святих апостолів Петра і Павла, який є гарнізонним храмом, юнаки ознайомились, зокрема, з експозицією, присвяченою пам’яті львів’ян, які віддали своє життя, захищаючи на сході України суверенітет і незалежність нашої держави, дізналися більше про історію храму. Крім того, цікаві зустрічі і екскурсії чекали на юних одеситів в Українському Католицькому Університеті та Львівському Національному Університеті ім. Івана Франка. Незабутні враження у ліцеїстів залишила екскурсія історичним центром міста.
Вищі навчальні заклади Львова, небайдужі люди, волонтери знаючи, що ліцей свою матеріально-технічну базу через вимушену передислокацію із тимчасово окупованого Севастополя до Одеси навесні 2014 року відтворює практично з нуля, з січня поточного року збирали для навчального закладу книги – з історії, географії, літератури та культури. Тільки один Львівський Національний Університет ім. Івана Франка зібрав для ліцею понад 300 україномовних видань. Загалом же військово-морському ліцею передано від львів’ян понад 1 тис. книг.
Зі свого боку, супроводжуючий вихованців в ході поїздки заступник начальника Військово-морського ліцею капітан 2 рангу Олег Селезько від імені командування ВМС і навчального закладу подякував навчальним закладам, Центру військового капеланства, а саме священикам Степану Сусу, Олександру Смеречинському, Олександру Чумакову, екскурсоводу Ігорю Лильо, волонтерській організації «Вільний простір», одеським волонтерам Олександру і Олені Сивак за теплу зустріч, допомогу у військово-патріотичному вихованні одеських ліцеїстів, духовну опіку, сприяння в організації поїздки. Крім того, військові моряки під час перебування у Львові подарували прапори ВМС ЗС України, атрибутику на військово-морську тематику, довели до львів’ян інформацію про військово-морський ліцей, умови вступу до нього тощо.
Як очікується, у вересні поточного року вихованці Львівського військового ліцею імені Героїв Крут здійснять «візит у відповідь» до Одеси.

http://www.example.com/sitemap1.xml.gz 2004-10-01T18:23:17+00:00 http://www.example.com/sitemap2.xml.gz 2005-01-01