Відкриття в Одесі

Військово-морський ліцей, переведений з окупованого Севастополя. 22 ліцеїсти виявили бажання продовжити навчання в Одесі і були переведені на 2-й курс. Ще 75 осіб набрали з числа старшокласників Одеси, Криму, Донецька та Луганська. Начальником навчального закладу є капітан I рангу Ігор Колежнюк.

Сьогодні ліцею виповнилося п’ять років. У зв’язку з анексією Криму в квітні була прийнята директива Міноборони та Збройних сил про передислокацію його з Севастополя до Одеси.

Ліцей розташувався на території військового містечка №1 на Фонтанській дорозі, а в День знань його плац, прикрашений сигнальними прапорами, зайняли близько сотні ліцеїстів у білій парадній формі. Жінки-викладачі одягли патріотичні вишиванки. Трохи віддалік, в тіні дерев, стовпилися схвильовані батьки: матері плакали, а батьки давали поради майбутнім морякам. “Синочку, зовсім дорослий вже, прямо як справжній морський вовк”, – каже жінка, притискаючи до себе сина. “Мореман!” – гордо вигукує батько, ляскаючи хлопця по спині.

На відкритті Військово-морського ліцею були присутні командувач ВМС ЗС України контр-адмірал Сергій Гайдук, мер Одеси Геннадій Труханов, духовенство та інші почесні гості.

Для всіх гостей свята була проведена екскурсія по Військово-морського ліцею. За 21 день в приміщенні  був зроблений ремонт, підготовлені класи, спальні кімнати, приміщення для прийому їжі, закуплено меблі, облагороджена територія, розбитий майданчик для занять спортом, відновлений контрольно-пропускний пункт.

Перший урок для десятикласникiв провів мер Одеси Геннадій Труханов.

«Коли ви зрозумієте, що ваша сила в єдності, і що поставлене керівництвом завдання швидше і легше виконати командою, тільки тоді вам все під силу. І саме з цього дня ви станете юнацькою, але військовою силою, – звернувся Геннадій Труханов до ліцеїстiв. – Завжди пам’ятайте, що перемагають не силою, перемагають силою духу».

http://www.example.com/sitemap1.xml.gz 2004-10-01T18:23:17+00:00 http://www.example.com/sitemap2.xml.gz 2005-01-01