День клятви

“Батьківщині будь вірний до загину – 
нам Україна вище понад все!”
14 жовтня споконвіку був для нас, українців, святом надії, яку несла Покрова, яка могла захистити, яка захищала, яка допомагала творити нашу історію і саме сьогодні ліцеїсти Військово-морського ліцею на площі перед пам’ятником Тарасові Шевченку дали урочисту клятву на вірність Вітчизні.

Ліцеїст Данило Сітніков кожне слово клятви вимовляв, ніби чеканив на граніті…вірю, що слова цієї обітниці закарбуються в пам’яті ліцеїстів на все життя.

Підтримати ліцеїстів в такий відповідальний день прийшла вся ліцейська родина під керівництвом начальника Військово-морського ліцею капітана першого рангу Віктора Шмигановського, приїхали батьки, друзі, військові, духовенство, керівники міста. Хвилювалися всі…, адже чоловіки клятву складають один раз в житті.

Божої опіки вам і великої сили волі, дорогі наші ліцеїсти. Віримо у кожного із вас і впевнені, що ви станете достойними офіцерами і гідною зміною для оборонців землі української.

Після клятви ліцеїсти поїхали на фрегат “Вінниця”. По дорозі на запитання:” Чи щось помінялося в світогляді за час навчання в ліцеї?”-ліцeїст Іван Саваринюк , який народився в Севастополі , сказав ” Я Україну став більше любити”…проникливо. На причалі нас зустрів старший лейтенант Олексій Харченко, який доповнив наш чудовий день. Цікаво, зрозуміло, доступно , дозволяючи ліцеїстам все пощупати, торкнутися. попробувати, влізти в кожну шпарину передав всі свої знання, вміння і всю любов до обраної справи і до корабля, на якому він проходить службу. До речі, Олексій Харченко, залишився вірним присязі, навчаючись в Севастополі.

Дякуємо, тобі Матінко Божа, за твою опіку, за чудовий сонячний день і за життя, яке ти дарувала кожному з нас.

Вітаємо всіх військовослужбовців з Днем захисника Вітчизни…живіть. Миру нам всім!

http://www.example.com/sitemap1.xml.gz 2004-10-01T18:23:17+00:00 http://www.example.com/sitemap2.xml.gz 2005-01-01