Екскурсія ліцеїстів до гетьманської столиці-міста Чигирин

 18-19 листопада ліцеїсти Військово-морського ліцею здійснили цікаву, наповнену яскравими враженнями, екскурсію до старовинної гетьманської столиці – міста Чигирин. Поїздка була незвичайна ще й тому, що зустрічали, приймали ліцеїстів на ночівлю і показали всі переваги свого навчального закладу військовослужбовці Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту України.

Це була своєрідна подорож у часі: після сучасних аудиторій і тренажерів училища зануритися у атмосферу XVII ст., побачити гетьманську резиденцію, музей з цікавими артифактами, здійснити пішу екскурсію по унікальних місцях Чигиринах, торкнутися історії козацько-гетьманської доби.
Наступного дня ліцеїсти відвідали парк “Софіївка” в Умані. Це видатний шедевр садово-паркового мистецтва доби класицизму, овіяний романтикою і прекрасний у будь-яку пору року. Парк зачарував, надихнув своїми барвами, красою, окрилив.
Поверталися в ліцей з великою надією повернутися у ці місця знову. Настрій у всіх був пречудовий, адже ліцеїсти і їх наставники торкнулися сакральних для кожного українця місць, збагатили свої знання про Батьківщину. Щиру вдячність за організацію поїздки хочеться висловити начальнику Військово-морського ліцею капітану першого рангу Віктору Шмигановському, батьківському комітету ліцею, керівникам групи -капітану 3 рангу Володимиру Грабинському, вчителеві історії Людмилі Коломієць та матері ліцеїста Світлані Кириченко.
http://www.example.com/sitemap1.xml.gz 2004-10-01T18:23:17+00:00 http://www.example.com/sitemap2.xml.gz 2005-01-01