Зустріч ліцеїстів з Героєм України               Володимиром ЖЕМЧУГОВИМ

“Забудеш рідний край — тобі твій корінь всохне.”
(П.Тичина)
Людина без коріння — людина без душі. Кажуть, що ніхто душу не бачить, але всі її відчувають… А от ліцеїстам і всьому особовому складу Військово-морського ліцею сьогодні вдалося відчути душу Людини з великої літери – Героя України ЖЕМЧУГОВА Володимира Павловича. Душу, яка вся в шрамах, але з дивовижними чеснотами любові, честі, віри і совісті. Володимир Жемчугов – це людина, що землю українську любить більше за власне життя. Сміливий, рішучий…він не боїться ворога навіть там, звідки, здається, виходу не має…полон. Важко поранений, в очах непробудна ніч, тисячі осколків у всьому тілі …невитримна біль і пістолет у виска…невже у пеклі? Гірше пекла… в полоні у “брата” і боротьба на межі неможливого. Вистояв, не впав на коліна…незламний. Надзвичайна сила волі, мужність, стійкість, надлюдська витримка мордувань.

А до цього був у партизанах…волося дибки(. У нас партизани?..У нас війна. Скільки в цьому слові ненависті, злості, крові, сліз, розбитих сердець, скалічених доль, смертей, болю.
В актовій залі тиша…Ліцеїсти жадібно ловлять кожне слово…не дихають. А ви чули, що іноді янголи приходять у образі людей, щоб підтримувати своїми крилами? І янгол прийшов… з прекрасним іменем Олена-дружина. Під час всієї розповіді Володимира, Олена не зводила з нього очей… опора чоловіка. Приклад справжнього і вірного кохання.
Палке, щире дякую від вчительки Альони Остапової, яка покинула свою кримську землю і в якої теж можна відчути зранену тугою за рідною землею, душу. Чуйні слова вдячності від начальника ліцею капітана 1 рангу Віктора Шмигановського, подарунок і троянди дружині Героя. Представник Командування ВМС капітан 1 рангу Роман Окружков подякував Володимиру за його невпинну боротьбу і справжній героїзм . Старший лейтенант Ірина Веселовська подарувала гостям вишиванки власної ручної роботи…від серця. На сцені стояв партизан Володимир Жемчугов і поряд з ним – наш волонтер Олександр Сивак …такі різні долі, але об’єднані в одну єдину фронтову долю бійців і волонтерів АТО. Об`єднані любов`ю до Батьківщини, боротьбою за цілісність і незалежність України, за наше щасливе майбутнє.
Вшануймо загиблих та пам’ятаймо про живих.
Низький уклін тобі, Гeрою і миру Украіні!
http://www.example.com/sitemap1.xml.gz 2004-10-01T18:23:17+00:00 http://www.example.com/sitemap2.xml.gz 2005-01-01